OPET STOTKA

        Iako smo na ocjenjivanju s obzirom na trend povećanja članstva Udruge očekivali veći broj uzoraka od prosječnih sedamdesetak - osamdesetak, stotka nas je ponovno razveselila kao i one 2004. godine. Još više veseli 15 zlata kao i lanjske 2006.
        U omjeru sorti i mješavina došli smo točno na pola - pola. Sortno su i dalje najzastupljeniji rizlinzi rajnski koji su ove godine uz graševine dobili i najviše ocjene. Veseli i pojava starijih godišta vina što svjedoči o interesu za njegovanjem vina sazrijevanjem u cilju očuvanja i poboljšanja kvalite. Stoga posebna čestitka Božidaru Hitrecu na zlatu za chardonnay iz 2003. godine koji je kao mlado vino 2004. dobio potpuno istu ocjenu.
        Naravno, najveće čestitke upućujemo ovogodišnjem šampionu Zlatku Sedlaru za graševinu pomoću koje se nakon tolikih godina uspio popeti na tron zlatarske Vinarijade.
        Veselilo bi i da nema onih pet odbačenih vina. Znamo da je bolje učiti na tuđim greškama, ali netko mora i na svojima. Bit će više sreće do godine.

        Hvala svima koji su pomogli u organizaciji: tajnici Katici Jug, potpredsjednici Marici Popijač, Rudolfu Šaki, Davoru Malcu, Dragutinu - Karlu Cvetku, Marijanu Jugu i već nezaobilaznom Janku Orsagu na informatičkoj podršci. Naravno, hvala i komisiji na čelu s dr. Schubertom, posebno našim članovima ”amaterima“ Juraju Sremcu i Darku Spevcu.


Predsjednik udruge “Pajdaš”

Edo Orsag