PRVO - PA MUŠKO

        Dugo je trebalo čekati, dvanaest godina da se na ocjenjivanju u Zlataru pojavi prvi predikat i to odmah ledeno vino. Zato je bilo realno i očekivati da će pod pretpostavkom kako je tehnološki sve bilo besprijekorno osvojiti i najvišu ocjenu, čak u povijesti Udruge. Božo, čestitke!
        Opet smo oborili vlastiti rekord u broju prijavljenih uzoraka, čak 111. Prvi put su sorte brojčano nadmašile mješavine, što se odrazilo i brojem visokih odličja. Nažalost, ni 15 zlata ne može pokriti gorčinu zbog gotovo isto tolikog broja odbačenih vina. No, komisija je i na najmanji znak oksidacije koja je gotovo 100 postotni razlog odbacivanja svih ovogodišnjih odbačenih vina bila neumoljiva. Tješit ćemo se da je bila loša godina.
        Najzaslužnijima: tajnici Katici Jug i potpredsjednici Marici Popijač kao vođama ekipe, Davoru Malcu, Avelinu Fijačku i Marijanu Jugu, cijeloj komisiji, posebno našim članovima Juraju Sremcu i Dubravku Žerjaviću, te informatičaru Janku Orsagu također čestitke na već poslovično dobroj organizaciji i hvala.


Predsjednik udruge “Pajdaš”

Edo Orsag