Financijski izvještaj i izvještaj o radu za 2020. godinu

UDRUGA VINARA I VINOGRADARA “PAJDAŠ”
PARK HRVATSKE MLADEŽI 2
49250 ZLATAR

IZVJEŠTAJ O RADU ZA 2020. GODINU

U 2020. godini zbog epidemioloških mjera zbog korona virusa, aktivnosti u Udruzi bile su smanjene odnosno samo smo dio planiranog realizirali. Bile su provedene slijedeće aktivnosti:
1. Upravni i Nadzorni odbor
Održane su tri sjednice Upravnog odbora i jedna Nadzornog odbora.
Prva je održana 15. siječnja 2020. godine. kod tajnika Marijana Juga Na dnevnom redu bila su Izvješća o radu, kao i financijskom poslovanju u 2019. godini. Dogovorena je organizacija Vincekovog za 25. siječnja, kao i godišnja Skupština sa izvještajem o radu i financijskom izvještaju za 2019. godinu. Donesena je odluka da se članovi koji nisu podmirili članarinu za 2019.godinu isključe iz udruge.
Druga sjednica Upravnog odbora, a ujedno i sjednica Nadzornog odbora održana je 25. siječnja u Ogradecu (Martinščina) u prostoriji LD „Zajček“ Zlatar gdje su članovi upoznati sa Izvještajem o radu i financijskom izvještaju za 2019. godinu. Izvještaji su usvojeni i kao takvi biti će podnijeti na Skupštini.
Treća sjednica održana je 10. lipnja u prostorima člana upravnog odbora Josipa Bočkaja u Belcu. Na dnevnom redu bila je organizacija prikupljanja uzoraka vina i ocjenjivanje istih za Vinarijadu.
Odazivi članova na sjednice Upravnog i Nadzornog odbora bili su zadovoljavajući.

2. Skupštine
Izvještajna Skupština za 2019. uz obilježavanje početka nove vinogradarske godine Vincekova održana je 25. siječnja 2020. godine u prostorima LD „Zajček“ u Martinščini. Jednoglasno su usvojena izvještaji o financijskom poslovanju i izvršenim aktivnostima u Udruzi tijekom 2019. godine. Planirana Skupština sa podnošenjem prijedloga Plana rada za 2021.godinu i financijski plan, kao i informiranje o aktivnostima u tijeku 2020. god. i neslužbeni financijski izvještaj za 2020. god. zbog epidemioloških mjera nije održana.

3. Vincekovo
Vincekovo smo obilježili 25. siječnja 2020. godine okupljanjem u vinogradu obitelji Večković u Ogradecu (Martinščina), a druženje je nastavljeno u prostorima LD „Zajček“ također u Martinščini.

4. Kušanja vina
Zbog epidemioloških mjera koje su nastupile, nažalost, nije održano planirano kušanje vina prije Vinarijade kao i planirano kušanje mladih vina berba 2020. u studenom mjesecu.

5. Vinarijada
Vinarijada je umjesto u travnju održana u lipnju. Sakupljanje uzoraka vina za Vinarijadu organizirano je 21. lipnja 2020. godine. Prikupljena su 53 uzorka vina. Vina je ocijenila tročlana komisija 22. lipnja 2020. godine pod predsjedavanjem ing. Zdenka Ivankovića. Dodijeljeno je: 7 zlatnih diploma, 30 srebrnih diploma, 9 brončanih diploma, 4 priznanja, a 3 uzorka nisu ocjenjena. Prikupljanje uzoraka vina i ocjenjivanje održano je u prostoriji „Stare pošte“ u Zlataru uz informatičku podršku Danijela Benkovića i Siniše Juga, a za skupljanje, označavanje i posluživanje uzoraka bili su zaduženi Ognjenović Tomislav, Posarić Zdenko i Jug Marijan uz budno oko predsjednika Žerjavić Dubravka. Nažalost zbog ograničenja okupljanja zbog Covida-19, podjela diploma nije upriličena, a bila je planirana u rujnu mjesecu.

6. Izlet
Planirani jednodnevni edukacijski izlet uz druženje članova Udruge također nije realiziran zbog epidemioloških mjera.

7. Martinje
Tradicionalno Martinje također nije obilježeno zbog epidemioloških mjera.

8. Ostale aktivnosti
Budući da nije bilo ni održavanja tradicionalne manifestacije „Dani kajkavskih riječi“ u Zlataru nismo nazočili sa prezentacijom naše Udruge.
Zbog otkazivanja Sajma vina u Bedekovčini nije bilo ni te aktivnosti.
Za članove Udruge dogovoreni su popusti za nabavku pripravaka za zaštitu vinograda u poljo-trgovinama: u Zlataru i to u „Trgocentru“ i „Poljocentru“, te Lugu Zabočkom kod „Zaštite bilja“.

9. Brojčano stanje članstva
Na dan 31. prosinca 2019. u udruzi je bilo evidentirano 110 članova, zbog nepodmirenja članarina odnosno na vlastiti zahtjev, odlukom Upravnog odbora 15.01.2020. isključeno je jedanaest članova. Sa 31.12.2020. evidentirana su 104 člana. Nažalost zbog smrti tijekom 2020, godine napustilo nas je 5 članova od kojih su dvojica bili članovi Nadzornog odbora. 12 članova nije podmirilo članarinu, od toga i dvojica preminulih, devet za 2020. god. i jedan za 2019. i 2020. god. Petorica su izjavili da će podmiriti članarinu, trojica ne žele biti više članovi, a sa dvojicom nije obavljen razgovor. U tijeku 2020. god. bilo je pet novoupisanih članova.

Zlatar, 08.veljače 2021. godine.

Tajnik: Predsjednik:

Marijan Jug Dubravko Žerjavić

%d blogeri kao ovaj: