Izlet 10. lipnja 2018.

U nedjelju, 10 lipnja 2018. održan je izlet u Križevce, Koprivnicu i Kalnik. Odazvalo se trideset pet članova Udruge i nekoliko pridruženih članova.

Prvo odredište bila je vinarija Korenko u Križevcima gdje nas je dočekao domaćin Ljubo Koren sa suprugom. Nakon degustacije  vina i dobrog “gableca” obišli smo etno vinsku cestu koju križevački vinari marljivo uređuju otkupljujući stare klijeti i popnjavaju ih sadržajima vezanih za vinarstvo i vinogradarstvo.

Dojam je bio vrlo upečatljiv, tako da smo se sa zakašnjenjem otputili prema Koprivnici gdje nas je u vinariji POMONA dočekao domaćin Marijan Grudić sa suprugom i kćerkom. Prezentirali su nam svoja vina i pokazali suvremeno uređenu vinariju. Naglasak stavlju na viši nivo kvalitete, tako da kvalitetna i vrhunska vina plasiraju pretežno u buteljama.

Sljedeće odredište bio je stari Kalnički podrum u samom središtu Kalnika. Vinariju nam je uz degustaciju vina i sireva iz vlastite proizvodnje predstavila direktorica Martina Vidmanić. U restoranu iznad podruma čekao je ručak, a lokalni tamburaši pobrinuli su se dobar glazbeno zabavni ugođaj.

U kasnim popodnevnim satima autobus s izletnicima punim dojmova uputio prema Zlataru.

 

FOTOGALERIJA

%d blogeri kao ovaj: