Izlet na vinsku cestu Klampotić – Cestica

Odabrana skupina članova i simpatizera udruge PAJDAŠ otputila se u sunčano subotnje prijepodne 3. lipnja 2017. iz Zlatara prema sjeveru u posjet vinarima vinske ceste KLAMPOTIĆ u mjestu Cetstica, pograničnoj zoni sa Slovenijom na krajnjem sjeverozapadu Varaždinske županije.

Prvo zaustavljanje bilo je na prijepodnevnoj kavici u mjestu Greda iza Ivanca, a prva degustacija vina u podrumu Kotolenko na Dubrava Bregu iznad Cestice. Vinogradi Kotolenkovih površine oko 8 hektara protežu se u dvije države, a razdvojeni su cestom koja je ujedno granična crta između Hrvatske i Slovenije. Domaćin Slavko Kotolenko predstavio je svoja vina i tehnologiju proizvodnje grožđa i vina.

Sljedeća stanica bila je na susjednom imanju Lovrini Vinogradi obitelji Matijašec na Lovrečan Brijegu. Nakon uvodne riječi oca Marijana, vođenje degustacije preuzeo je sin Ivan koji je ujedno glavni u obitelji i tvrtki za vinogradarstvo i podrumarstvo. Ova građevinarsko – liječnička obitelj našla je nakon krize građevinarstva prije desetak godina gospodarski interes u proizvodnji vina.

Zadnje odredište bilo je stotinjak metara udaljeno Vinotočje Županić  gdje je domaćin Marijan uz asistenciju kćerke Jasmine i supruge priredio kompletan ručak uz degustaciju i neograničenu konzumaciju svojih vina. Slijedilo je opuštanje uz pjesmu na terasi pod brajdom i povratak kući u ugodnom raspoloženju za ranih predvečernjih sati.

%d blogeri kao ovaj: