Izlet ZRIN.G.REEN 28.8.2016.

Zadnje nedjelje u kolovozu, 28.8.2016. organiziran je izlet u petrinjsko vinogorje i posjet manifestaciji ZRIN.G.REEN u Hrvatskom Čuntiću, mjestu usred netaknute prirode Zrinske gore. Udruga PAJDAŠ bila je gost – partner manifestacije, a Sinovi Zagorja glavni glazbeni sastav, pa je Zagorje tom prilikom predstavljalo “svečanost vina i glazbe”.
Zahvaljujući velikom odazivu vinara, autobus je bio pun gotovo do zadnjeg sjedala. Iz Zlatara se krenulo u 7 sati. Predhodnica: Predsjednik i Tajnica sa supružnicima na putu je bila od prvog dana radi uređenja izložbenog prostora i protokolarnog primanja kod petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića, porijeklom Zagorca iz Mača.
U 9 sati u Hrastovici je autobus dočekao član i bivši predsjednik petrinjske udruge vinara Zvonko Belošević, također porijeklom Zagorac, na čijem OPG-u je bilo kušanje vina i doručak te razgledanje vinograda. Tom prilikom saznali smo da su Zagorci još prije 200 godina bili prvi vinciliri u petrinjskim vinogradima i da su zaslužni za razvoj vinogradarstva toga kraja. Pridružena nam sugrađanka, “romantična” Mirjana Štahan, zvana i “Superbaka” kod Beloševića je zapjevala prigodnu pjesmu za berbu grožđa i “napojila” trs. Kao vatrenu i vjernu slušateljicu radija BANOVINA kasnije ju je na izložbenom prostoru dočekala čitava radijska ekipa kojoj je dala je intervju snimljen i za lokalnu televiziju.
Nakon doručka nastavljen je put za obližnji Čuntić. Dio putnika prisustvovao je misi u crkvi Sv. Antuna Padovanskog, a dio je razgledao izložbu “Putevima Zrinskih pčelara”. Nakon mise razgledana je izložba antike i arheoloških nalaza.
Druženje je nastavljeno na prostoru manifestacije ZRIN.G.REEN uz obalu rijeke Petrinjčice. Za sve sudionike priređen je ručak koji je u sklopu predizborne kampanje dijelio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Na izložbenom prostoru udruge PAJDAŠ posjetitelji su mogli kušati i kupiti vino Pajdaš, vina Žerjavić, vina Jug i vina Orsag.
Nakon ugodno provedenog dana, iza 17 sati u vinari su se u veselom raspoloženju otputili prema Zlataru.

GALERIJA SLIKA

VIDEO RADIO BANOVINA

%d blogeri kao ovaj: