Skupština i kušanje vina

U petak, 30. studenoga 2018. u restoranu ZLATNI LAMPAŠ u Zlataru održana je redovna godišnja Skupština Udruge na kojoj su usvojeni plan rada i financijski plan za 2019. godinu.

Prije Skupštine Upravni odbor održao je sjednicu na kojoj su neznatno korigirani predloženi materijali za Skupštinu.

Na Skupštini se najviše raspravljalo o kandidatima za vodstvo udruge koje će se birati na Izbornoj skupštini predviđenoj za 19. siječnja 2019. Naime, dosadašnji predsjednik, tajnica i neki članovi upravnog odbora najavili da se više neće kandidirati za te dužnosti. Dogovoreno je da se do Izborne skupštine anketiraju svi potencijalni kandidati i izradi lista s prijedlozima za glasanje.

Nakon Skupštine održano je kušanje vina. Gost – suradnik bio je enolog Zdenko Ivanković. Doneseno je blizu osamdeset uzoraka mladih vina berbe 2018. Već standardno, bilo je pojava mana vina u obliku redukcijskih mirisa, povišenih hlapivih kiselina i početnih pojava oksidacije, posebno na crnim vinima gdje je prevladavala octikavost.

Opći je dojam da vlažna i kišna 2018. godina nije donijela vinima visoke kiseline, stoga niti izražene sortne mirise i arome.

FOTOGALERIJA

%d blogeri kao ovaj: